Boken om Lutfisk
250 kr
En bok som ger alla svar om Lutfisk: Historia, fångsten, torkning, egen lutning och olika beredningstips samt 24 härliga recept på en lyckad Lutfiskmiddag.
- Produktinformation
-
Lutfisk. En sedan mer än femhundra år tillbaka uppskattad rätt, som genom seklerna avnjutits vid årets alla kalas och viktiga helger. Numera har den sin givna plats även i vardagen och bidrar i sin enkelhet till att göra den till en fest. Det känns äkta, värdigt och nästan lite högtidligt att sätta sig till bords för att njuta av en rätt, som är en del av vårt kulturarv.
Att tillredningen bygger på vår äldsta förvaringsmetod, att torka råvaran, visar också på äldre tiders klokskap vid hanteringen av mat. En klokskap som förtjänar respekt och att bevaras in i framtiden. Ät den på Lutfiskens dag – fredagen före Allahelgonadagen, vid julens högtider, kanske en söndag i mars eller varför inte i försommartid, med färskpotatis och de första härliga primörerna!
Med denna bok vill Östergötlands Lutfiskakademi dokumentera, entusiasmera och sprida kunskapen om lutfisken. Med historik, traditioner och läckra recept, både klassiska och nya, med överraskande smaker och tillbehör, hoppas de ge dig som läsare inspiration och kunskap att föra traditionen kring lutfisken vidare.
Boken innehåller dessutom anekdoter av kända lutfiskälskare som Carl-Jan Granqvist, Plura Jonsson, Mats Paulson, Richard Tellström och många fler.Artnr: 2023 - Om handlaren
- Östergötlands Lutfiskakademi är en ideell förening
- Kundomdömen
-
Du måste vara inloggad och köpt produkten för att kunna skriva ett omdöme.
Den här produkten har inga recensioner.
Andra köpte även